Coretan Perjuangan

Khabar Dari Pimpinan

Wednesday, May 27, 2009

HAMAS antara tetamu penting Muktamar PAS

WAKIL kerajaan Hamas, pemimpin-pemimpin Pakatan rakyat serta beberapa orang bekas pimpinan Umno merupakan antara tetamu kenamaan yang akan hadir pada Muktamar PAS yang ke-55 nanti.

Setiausaha Agung PAS, Dato' Kamarudin Jaafar yang mengesahkan perkara tersebut menyatakan PAS berbesar hati di atas kesudian pihak tersebut untuk hadir mengikuti perasmian serta mendengar ucapan dasar Presiden.

Sementara itu katanya, pihaknya telah menerima cadangan usul-usul untuk dipertimbangkan bagi permbentangan sewaktu perbahasan nanti."Dijangka seribu orang perwakilan akan menyertai Muktamar nanti.Perbahasan dijangka hangat kerana Pilihan Raya Kecil Dun Penanti akan diadakan sewaktu Muktamar berlangsung. Begitu juga dengan Pilihan Raya Kecil Dun Manik Urai yang akan berlaku bila-bila masa. Kita menjangkakan perwakilan akan memberi perhatian terhadap tugas-tugas jentera pilihan raya PAS bagi mencapai kemenangan dalam pilihan raya tersebut.

"Selain itu, pergolakan yang berlaku dalam Barisan Nasional termasuk perpecahan dalaman PPP serta Gerakan merupakan satu kesempatan untuk kita bincangkan dalam Muktamar nanti,"katanya.

Sepanjang Muktamar tersebut katanya, negeri-negeri Pakatan Rakyat tidak ketinggalan mengadakan pameran berkaitan pencapaian serta pentadbiran masing-masing.

Mengenai penempatan para perwakilan, beliau menjelaskan ia akan diuruskan oleh pemimpin kerajaan negeri Selangor. Manakala bagi negeri-negeri yang memerlukan bantuan seperti penginapan, ia akan diuruskan oleh PAS Selangor./hARAKAHDAILY


Mat Sabu dan pemimpin HAMAS Khalid Masyhal di Damsyik
credit KLPOS

Kenaikan Tambang Sangat Bagus - Nazri Aziz

Kenaikan tambang pengangkutan awam mungkin tidak boleh dielakkan walaupun harga minyak turun.

Ia untuk memastikan perkhidmatan yang disediakan untuk rakyat satu malaysia terus terjamin dan meningkat ke tahap yang lebih bagus.
tetapi amat malang sekali jika bajet RM35billion yang telah dikeluarkan oleh Pak lah lebur begitu sahaja.


credit to malaysianews

hentikanlah projek membodohkan rakyat!!!

cukuplah... sedarlah wahai peneroka.....

Notis: Futsal pemuda Ditunda - MAAF

Salam kemaafan,

Futsal Pemuda Paka yang dirancang pada malam ini terpaksa di batalkan.


Program seterusnya akan dimaklumkan kemudian.

Harap maklum.


Kerajaan negeri Perak disaman

Sebanyak 80 bekas ketua kampung yang dilantik pakatan pembangkang sebelum ini memfailkan saman ke atas kerajaan negeri Barisan Nasional (BN) kerana memecat mereka sebelum tamat tempoh perkhidmatan
Saman berkenaan difailkan oleh wakil mereka iaitu bekas Ketua Kampung Sungai Ati, Padang Rengas, Mohd. Ridzuan Asit, 43, di Mahkamah Tinggi di sini hari ini.

Mereka diwakili oleh firma guaman Tetuan Chan dan Associates menerusi peguam bela Leong Chock Keng kerana menganggap pemecatan mereka pada 18 April lepas adalah tidak sah kerana lantikan mereka adalah sehingga 31 Julai 2010.

Mohd. Ridzuan mendakwa, pemecatan mereka sebagai ketua kampung oleh Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir juga batal dan kosong dari segi undang-undang.

Beliau yang mendakwa mewakili 817 bekas ketua kampung pakatan pembangkang turut menuntut ganti rugi punitif, keterlaluan dan teladan yang perlu dibayar.

''Kami juga memohon perintah yang mewajibkan Zambry sebagai responden melantik semula semua ketua kampung tersebut dan tidak melantik ketua kampung yang baru," katanya ketika ditemui pemberita di Mahkamah Tinggi Ipoh di sini hari ini.

-Utusan Meloya-

 
|  Pemuda Pas Cawangan Ketengah jaya. Blogger Template By Lawnydesignz Powered by Blogger