Coretan Perjuangan

Khabar Dari Pimpinan

Monday, June 22, 2009

Roslan dan Pok Rosli DipecatKUALA TERENGGANU 21 Jun - Ketua UMNO Bahagian Hulu Terengganu, Datuk Tengku Putera Tengku Awang dilantik sebagai Setiausaha Badan Perhubungan UMNO negeri yang baru.

Beliau menggantikan Ketua UMNO Bahagian Dungun, Datuk Rosli Mat Hassan.

Sementara itu, Timbalan Ketua UMNO Bahagian Kuala Nerus, Datuk Abdul Rahin Mohd. Said pula dilantik Bendahari menggantikan Senator Datuk Roslan Awang Chik.


Jawatan Ketua Penerangan disandang oleh Menteri Belia dan Sukan, Datuk Ahmad Shabery Cheek menggantikan Datuk Zuber Embong.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, pelantikan tiga pemimpin itu merupakan antara usaha memantapkan jentera parti.

Katanya, pengumuman mengenai pelantikan pemimpin lain bagi mengisi beberapa jawatan penting akan dibuat selepas ini.

''Keputusan itu dibuat bagi memastikan kedudukan UMNO kembali mantap selain sebagai persediaan menghadapi pilihan raya umum nanti," katanya.

Beliau yang juga Naib Presiden UMNO berkata demikian selepas mempengerusikan mesyuarat pertama badan perhubungan itu di ibu pejabat UMNO Negeri di sini malam ini.

Ini merupakan mesyuarat pertama yang dipengerusikan oleh Hishammuddin selepas mengambil alih jawatan sebagai pengerusi baru.

Turut hadir Timbalan Pengerusi, Datuk Ahmad Said, ketua-ketua bahagian dan ketua-ketua sayap terdiri daripada Pemuda, Wanita dan Puteri.

Semua Ketua UMNO Bahagian kecuali Besut, Datuk Seri Idris Jusoh hadir dalam mesyuarat berlangsung sejam itu.

Mengulas lanjut, Hishammuddin berkata, mesyuarat berkenaan juga membincangkan beberapa agenda termasuk hala tuju dan program yang bakal diadakan sebagai persediaan menghadapi pilihan raya umum akan datang.

Katanya, ia juga bertujuan memastikan barisan kepimpinan yang ada dirapatkan selaras dengan kehendak ahli dan rakyat di peringkat akar umbi yang mahukan jentera parti dimantapkan khusus dalam menghadapi cabaran mendatang.

''Kami juga mahu memastikan perpaduan sesama sendiri kembali utuh kerana apa yang penting sekarang ialah perpaduan dan kekuatan parti dan bukannya memperjuangkan kepentingan individu tertentu," katanya.

Hishammuddin berkata, pihaknya akan mengadakan perhimpunan Melayu Terengganu dalam tempoh terdekat bagi membuktikan Melayu di negeri ini tetap teguh.

Bagaimanapun, katanya, tarikh perhimpunan itu akan ditentukan kemudian.


hahahaha.... himpunan geng2 rasuh... ape lagi.. kasi dakwa laa dimahkamah dua insan ini..

Futsal: Inter Pemuda Ketengah Jaya


Aktiviti Bulanan Futsal Inter AJK Pemuda ketengah jaya.

Tempat : gelanggang Futsal Zink Merah
Jam :9.45PM
Hari :Selasa

Diharap semua Team yang terlibat dapat menghadirkan diri.
sebarang masalah sila behubung dengan S/U Pemuda cawangan.
sukran..orang mude geng kite!!!!!!!!!!!!!!!!

1Malaysia!! 2 Kampung Melayu Bakal Lenyap


Onemalaysia!!!!2 Kampung Melayu Bakal Lenyap dari Bumi Kuala Terengganu...


LPT fasa 2 siap lewat setahun dari jangkaan awal
17/06/2009 6:01pm

KUALA TERENGGANU 17 Jun — Fasa dua Lebuhraya Pantai Timur (LPT) yang sebelum ini dijadualkan siap pertengahan 2011, dijangka mengalami kelewatan setahun lagi kerana dua kontraktor yang terlibat dalam pembinaan lebuh raya itu menarik diri.

Menteri Besar Terengganu Datuk Ahmad Said berkata kontraktor itu menarik diri berikutan harga bitumen, yang merupakan bahan utama bagi kerja-kerja menurap lebuh raya itu, melambung tinggi.

Beliau berkata setakat ini seorang kontraktor sudah menghantar surat menarik diri, manakala seorang lagi dalam proses untuk berbuat demikian.
“Harga bitumen yang tinggi menyebabkan kontraktor itu menarik diri kerana tidak mampu. Jika mereka teruskan juga kerja-kerja itu, mereka akan mengalami kerugian yang besar,” katanya selepas mempengerusikan mesyuarat mingguan exco di sini hari ini.

Fasa Dua LPT yang melibatkan 11 pakej pembinaan bermula dari laluan Jabor sehingga ke Kampung Gemuroh, membabitkan kos keseluruhan RM3.7 bilion.

Ahmad berkata berikutan penarikan diri dua kontraktor itu, Jabatan Kerja Raya (JKR) akan membuka tender bagi mendapatkan kontraktor baru.

Sebelum ini pembinaan lebuh raya itu sudah beberapa kali terganggu antara tiga dan empat bulan disebabkan bahan binaan yang tinggi, namun projek itu diteruskan semula setelah harga bahan itu kembali stabil.

Sementara itu Ahmad berkata kerajaan merancang untuk menyusun semula bandar raya Kuala Terengganu, dengan mengambil alih tanah di Kampung Ladang hingga Kampung Tanjung di sini.

Beliau berkata bagi peringkat pertama, kerajaan negeri meluluskan untuk mengambil kembali tanah seluas kira-kira empat hektar, di sekitar Kamung Ladang Tok Pelam, manakala peringkat kedua membabitkan kira-kira empat hektar lagi dari Kampung Tanjung hingga ke pusat beli belah Astaka.

“Saya sudah arahkan Pejabat Tanah dan Galian menyelesaikan pengambilalihan tanah bagi peringkat kedua itu dalam tempoh dua bulan dari sekarang,” katanya.


— BERNAMA

 
|  Pemuda Pas Cawangan Ketengah jaya. Blogger Template By Lawnydesignz Powered by Blogger