Coretan Perjuangan

Khabar Dari Pimpinan

Thursday, July 9, 2009

Budaya Samseng Di Jiwa remaja perempuan

Satu Tugas berat menanti kita.. wahai pejuang agama....


saksikan video rakaman mengenai budaya samseng di kalangan remaja perempuan sekolah menengah. kejadian ini berlaku di lokasi ketengah jaya,paka terengganu. Di fahamkan kejadian ini berlaku di salah sebuah surau yg berdekatan dengan pasar malam.

Apa yang membimbangkan, sekiranya hal ini tidak dibendung dari sekarang, masalah budaya samseng ini akan berlarutan dan menyebabkan kerosakkan moral kepada generasi yang akan datang. Jadi kerajaan haruslah bertindak dari sekarang... ibubapa juga memainkan peranan yg begitu penting untuk mendidik dan mengambil tahu kelakuan anak2 remaja nya di luar kawasan rumah. Guru2 para pendidik jugak tidak ketinggalan untuk memastikan pendidikan moral yang asas harus diterap.

Arak menjadi kebanggaan - Terengganu bestari

AWAS..... Video ini adalah sebagai pengajaran kepada semua perempuan/muslimah/Nisa', sebagai sesuatu perkara yang kita perlu fikirkan dan bertindak dengan realistik. Bagaimana anak-anak gadis kita 5 tahun akan datang? Ini sememangnya berlaku di Terengganu, berdasarkan loghat mereka yang terlibat... ASTAGHFIRULLAH 'ALAZIM...
salah siapa?

Islam Hadhari memberi penekanan kepada aspek pembangunan yang menjurus kepada pembinaan peradaban iaitu peradaban yang dicanai dengan pegangan Islam dan memberi fokus kepada usaha mempertingkatkan mutu kehidupan melalui penguasaan ilmu, pembangunan insan, pembangunan kesihatan serta fizikal.

 
|  Pemuda Pas Cawangan Ketengah jaya. Blogger Template By Lawnydesignz Powered by Blogger