Coretan Perjuangan

Khabar Dari Pimpinan

Friday, August 21, 2009

Islam Hadhari- 1malaysia Bestari?

Islam Memiliki Sistem Nilai yang paling Sempurna..

Alangkah molek sekiranya Malaysia "sudi" menjalankan salah satu perintah hukuman seperti mana yang dimahukan oleh "kartina yang kantoi minum arak ini" seterusnya HUKUM HUDUD TERLAKSANA!!!!

"“BUKAN hendak mengaibkan diri sendiri, tetapi saya harap hukuman sebat ini dapat dilakukan secara terbuka supaya dapat memberi kesedaran kepada orang ramai," kata Kartika Sari Dewi Shukarno, 32, kepada Sinar Harian.

Wanita yang berasal dari Sungai Siput dan berkahwin dengan seorang rakyat Singapura itu dijatuhi hukuman enam sebatan dan denda RM5,000 oleh Mahkamah Tinggi Syariah Kuantan, Isnin lalu selepas mengaku salah meminum arak di sebuah resort di Cherating pada 11 Julai 2007. "selanjutnya..klik sini.

seterusnya hukuman yang sewajarnya bg pasangan ini.... aduhaii orang kampung teman ni....

"PAKA - Kecurangan seorang isteri muda yang menjalinkan hubungan sulit dengan suami orang akhirnya terbongkar apabila dia dicekup pihak berkuasa ketika sedang memadu asmara bersama lelaki itu di sebuah rumah taman perumahan, di sini, kira-kira jam 5.40 pagi semalam.

Wanita terbabit dari Fel-da Kerteh Lima dikatakan berkunjung ke rumah lelaki yang bekerja sebagai pengawal keselamatan di syarikat petroleum itu kira-kira jam 3 pagi ketika isterinya tiada di rumah kerana pulang ke kampung. "

selanjutnya klik sini

Mereka akan menghadapi pertuduhan mengikut Seksyen 29 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Tak-zir Terengganu atas kesala-han sebagai persediaan untuk melakukan persetubuhan, jika sabit kesalahan boleh dijatuhkan hukuman denda maksimum RM3,000 atau penjara tidak melebihi dua tahun atau kedua-duanya sekali.


kan molek sekiranya hukum hudud dilaksanakan.....

Hidup Aman Dilautan? - Rakyat didahalukan!!!Merdeka? 52 tahun?

Jika dahulu.. mungkin hanya lanun yang hidup dilautan....

1malaysia... pencapaian diutamakan...


malaysiaku gemilang... pabila rakyat terus ditipu
HIDUP AMAN DAMAI DI LAUTAN... Seorang ibu menyediakan makanan untuk dua orang anaknya di atas perahu "kampit" dekat perkampungan Pulau Omadal, Semporna, Sabah. Jika dahulu, ancaman lanun begitu berleluasa sehingga nelayan dan penduduk di sepanjang perairan pantai timur Sabah, takut untuk keluar, kini mereka sudah "merdeka". - BERNAMA

 
|  Pemuda Pas Cawangan Ketengah jaya. Blogger Template By Lawnydesignz Powered by Blogger