Coretan Perjuangan

Khabar Dari Pimpinan

Monday, February 22, 2010

Umno Agen Perosak Keimanan - Be End

Daripada Abdullah bin Mas’ud.Rasulullah s.a.w bersabda:

Maksudnya “Sesungguhnya kamu akan melihat selepasku sikap (pemerintah) mementingkan diri dan kamu akan melihat perkara-perkara yang kamu ketahui ia mungkar (pada pemerintah). Mereka berkata: Apa yang engkau perintahkan kami (lakukan) wahai Rasulullah? Sabda baginda: Tunaikan untuk mereka hak mereka dan mintalah kepada ALLAH hak kamu.” [Riwayat al-Bukhari, jil 6, no.2588]

Apabila seseorang itu mengkritik perbuatan pemimpin bukan bermakna mereka tidak taat kerana dalam ‘Amar Makruf Nahi Mungkar’ diwajibkan untuk dicegah jika perkara itu mungkar tetapi ketaatan masih diberi kepada pemimpin itu jika ia masih menegakkan kitabullah walaupun disebalik kezalimannya.Setiap arahan yang bercanggah dengan Al-Quran dan Sunnah tidak wajib ditaati tetapi arahan yang tidak bercanggah dengan syariat maka wajib ditaati dengan syarat agama masih ditegakkan.

Dr. Yusuf Al-Qaradawi dalam kitabnya Min Fiqh Daulah Fil Islam mengatakan pada zaman sekarang para pemimpin dengan sengaja telah memakai undang-undang yang bercanggah dengan hukum Allah dengan memutuskan perkara-perkara yang berkaitan dengan harta, maruah dan darah orang ramai. Lebih dari itu, mereka juga mengeluarkan undang-undang yang memaksa umat islam mengamalkan undang-undang selain hukum Allah yang tertera dalam kitab-Nya dan dalam sunnah Rasul-Nya. Mereka lebih mementingkan hukum ciptaan orang kafir daripada hukum yang diturunkan Allah.

gambar2 ini x pernah keluar media pun.. utk menipu fanatik2 UMNO bahawa hanya UMNO yg terbaik yg lain x sebagus UMNO..
jgn bersubahat merahsiakan perkara ini..
x terfikirkah kita mengapa media2 utama akhir zaman ini hanya memburuk2kan org2 yg x berkuasa?


Gambar diatas menunjukkan Perarakan dari Parti Gerakan.
"Penyapu untuk orang melayu?"- perhatikan pada sepanduk

knp UMNO boleh letak presiden Gerakan, koh tsu koon mempengerusikan menyuarat kabinet dlm isu status agama anak tanpa rujuk mufti?
sumber: http://www.malaysiakini.com/news/103044


Umno sentiasa mencari jalan untuk meruntuhkan pakatan rakyat kerana mereka gagal untuk
memberi fahaman tentang agama dalam barisan mereka.


mereka kata syiah sesat, tapi mereka masih menutup aurat memperjuangkan hukum2 Allah, kita yg perasan tak sesat, tutup aurat pun dipandang remah, sedangkan ia wajib, hukum Allah dipandang sepi buat ala kadar, ambil mana yang sesuai ikut nafsu.... apa punya pemikiran lah....kejohanan bina badan? puteri umno?rasmi?anjuran bersama?
dan bandingkan dengan gambar disebelah.... semestinya ISLAM adalah cara hidup....


jeng jeng jeng...

full credit http://www.facebook.com/profile.php?id=100000094794184
No comments:

 
|  Pemuda Pas Cawangan Ketengah jaya. Blogger Template By Lawnydesignz Powered by Blogger